Over Macek Technika


Sinds 1972 is Macek Technika een toonaangevende speler op de markt van kunststof producten.
Vier decennia aan kennis en ervaring staan garant voor een range van hoogwaardige producten. Vervaardigd met het  hogedrukspuitgieten van thermoplastische kunststoffen in onze eigen fabriek. De eindproducten vinden hun weg in de drie segmenten van ons bedrijf. De lijnen Sanitair en ScrewCaps bestaan uit standaard producten. Maatwerk leveren wij Business to Business.

Met ons no nonsense development concept’ werken wij samen met onze klanten vanaf ontwerp tot eindproduct en verder.

Verantwoord ondernemen

De leefomgeving houdt voor ons niet op bij de poort van het bedrijventerrein. Milieu kent geen grenzen. Zo ook Macek Technika niet. Vanzelfsprekend voldoen wij aan de wettelijke milieu-eisen en het Convenant Rubber- en Kunststofverwerkende Industrie. Maar daar waar mogelijk, willen we meer. Wij streven ernaar zo schoon mogelijk te werken met grondstoffen die dat ook toelaten. Logisch dus, dat wij onze leveranciers hierop zorgvuldig selecteren.

Sociaal betrokken

Het bedrijfsleven in Nederland kan in hoge mate bijdragen aan het geluk en welbevinden van de inwoners van Nederland. Om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij is werk heel erg belangrijk. Ondanks de invoering van de participatiewet blijkt het nog steeds erg moeilijk te zijn voor een groot deel van de bevolking om een passende werkplek te vinden. In de jaren voorafgaand aan de participatiewet heeft Macek Technika al besloten om juist aan die groepen die moeilijk aan het werk komen een werkplek te bieden.

We zien dat de mensen die de afgelopen jaren bij ons hun plek hebben gevonden ook hun plek in de maatschappij terug vinden. Het hebben van werk geeft niet alleen een inkomen maar ook structuur, sociale contacten, een doel in het leven en een mogelijkheid jezelf te ontplooien.

  • Binnen het sociaal ondernemen zetten we hier op in:
    Permanente aangepaste werkplekken bieden voor mensen die blijvend zijn aangewezen op ondersteuning en een aangepaste werkomgeving
  • Werkervaringsplekken bieden om mensen te upgraden die bij een (r)entree op de arbeidsmarkt nog niet productief of ervaren genoeg zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan vluchtelingen die de taal nog niet beheersen, schoolverlaters zonder diploma en langdurig werklozen
  • Inzetten op kennismakingstrajecten en stages voor leerlingen vanuit de VSO, MBO1 en statushouders.

Onze prestaties op het gebied van sociaal ondernemen worden iedere 2 jaar gecontroleerd aan de hand van de PSO standaard.
Daarnaast zijn we partner van De Normaalste Zaak en oud ambassadeur Brabants Besten.